Bu Blogda Ara

16 Şubat 2024 Cuma

İsmail Engin : Değinmeler

[İsmail Engin] Elinde asası değil, oklavası yahut merdanesi vardı. Cübbeli değil, üç etekliydi. Ak sakalı yoktu; sakalsızdı. Saçları dağınık değil, örülmüştü, uzundu, belikti, beline kadar... Gözleri kendinden sürmeliydi. Yardımseverdi; susuz kalmışlara su, aç olana aş verirdi. Hastaları sağaltırdı. Irgat gibi çalışır, çocuklara bakar, onları yetiştirirdi. Adı... Adı yok, kendi vardı; sonra kendine de sayılmadı... Boz atına atlayıp gitti..

* * *

Hızır Orucu açma "töreni"ndeyiz. Televizyoncu yayında, yönetmen "kamera" diyor. Herkes pürtelaş; özçekim derdinde. Teknik görevli, 13. hizmette; mikrofon kontrolünde. Bay başkanlar dizi dizi, inci tanesi gibi, protokolde. Ekabir gelince, el pençe.. Kadın, ya Semahçı ya mutfak görevlisi...

* * *

Hızır var mı?

İnsan inanan bir varlıktır [inanmadığını beyan eden de inanmadığına inanır]. Herkesin tahayyülünde bir Hızır[ı] var. Hızır'ın olduğuna ve inanana en fazla da vicdan getirdiğine inanırım. Vicdanı olan huzurludur yahut huzursuzdur.

* * *

Canlar da aynısını yaşıyor. Dernek seçimlerinde, fedaratif, konfederatif vb. biri kurumun yazılı - görüntülü medyasında, bağlı derneklerin sosyal medya sayfasında, gece gündüz [7 / 24], "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" babında örtük "propaganda çalışması" yapıyor, icraatlarını anlatıyor, aktarıyor.

Söylemlerinde, betimleme ve tanımlamalarında kurumun programına uyup uymadığını soran yok nasılsa..

Geziyor; dernek dernek, değirmenin suyu - arabanın benzini - nereden geliyor, diyen de yok; zira ve kuşkusuz "propaganda çalışmaları"nı kendi cebinden karşılıyor.

Bir de sosyal medyada konuşmayın böyle şeyleri diye "fetva" veriyor - her hâlde, kendisi dışında konuşan "dernek düşmanı", tek söz hakkı ona ait; çünkü, "güç" onda -. "sosyal medya" ona hak, başkasına yasak.

Zatı, "sekter" değil; "anti - sekter".

Hoşgörüsüyse Gülbaba'dan..

"Örgüt düşmanı" diğerinin, esamesi yok..

Farklı görüş mü?

Sorsan muhterem [ya "Mehdi" ya da] "demokrasi havarisi".. | @ismailenginhd [16.02.2024]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder